ΕκτέλεσηΚαθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα κόκαλα και τις πολτοποιούμε στο γουδί ή στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το μαϊντανό, την κάππαρη και το ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο. Αφού ενωθούν καλά τα υλικά προσθέτουμε τον κρόκο αυγού, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας λίγο-λίγο το ξύδι και το λάδι. Τοποθετούμε την σαρδελοσαλάτα στο ψυγείο για λίγη ώρα.
Ιστορικό των συνταγώνΗ συνταγή προέρχεται από την Καστάνια της Μάνης και μαγειρευόταν τους καλοκαιρινούς μήνες.
Πηγή: Εύη Κεράνη