Η μαύρη Κορινθιακή σταφίδα καλλιεργείται μόνο στην Πελοπόννησο και είναι εξαιρετικής ποιότητας προϊόν. Η σταφίδα, ειδικότερα η Κορινθιακή σταφίδα, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά. Περιέχει αρκετά ιχνοστοιχεία, όπως το κάλιο και το ασβέστιο, 35% φρουκτόζη και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες (7% κ.β.). Οι σταφίδες είναι πλούσιες σε απλά σάκχαρα όπως η φρουκτόζη και η γλυκόζη, τα οποία αποδίδουν άμεσα ενέργεια στον οργανισμό. Επίσης μικροσυστατικά, όπως η ρεσβερατρόλη, τα φλαβονοειδή και οι ανθοκυανίνες συμβάλλουν σημαντικά στη διατροφή του ανθρώπου καθώς έχουν θετική επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα, βελτιώνουν την ενδοθηλιακή λειτουργία, έχουν θετική επίδραση σε καρκινικές καταστάσεις και παρεμποδίζουν την οξείδωση της LDL χοληστερόλης. Ακόμη η σταφίδα διαθέτει αντιοξειδωτικές δράσεις, οι οποίες αποδίδονται στο πολυφαινολικό της περιεχόμενο. Μια μικρομερίδα σταφίδας ισοδυναμεί με ποσότητα ίση με 2 κουταλιές της σούπας του συγκεκριμένου προϊόντος (~30 γρ.) και έχει ιδιαίτερη θέση στην πυραμίδα της Μεσσηνιακής διατροφής .