Εκτέλεση:Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με το χέρι καλά. Βάζουμε στο χέρι μας λίγο αλεύρι και πλάθουμε τις ταραμοκεφτέδες με το χέρι στο μέγεθος ενός καρυδιού. Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι και το αφήνουμε να κάψει καλά. Τηγανίζουμε τις ταραμοκεφτέδες 3’ από την μια μεριά και 3’ από την άλλη μέχρι να ροδίσουν.
Διατροφική αξία:Ο ταραμάς είναι πλούσιος σε θερμίδες, φώσφορο, κάλιο, αλλά και νάτριο, οπότε θα πρέπει να καταναλώνεται με προσοχή από άτομα με πρόβλημα υπέρτασης.
Εορταστικές και ειδικές περιστάσεις:Ανοιξιάτικος σαρακοστιανός μεζές με γεύση θάλασσας και μυρωδιά άγριου μάραθου για μεζέ ούζου ή ροζέ ντόπιου κορωναίϊκου κρασιού.
Ιστορικό:Οικογενειακή εμπειρία τεσσάρων γενεών στην συνταγή.
Πηγή: Κική Αποστολίδου