Εκτέλεση:
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τις τομάτες τριμμένες στο τρίφτη ή στο μπλέντερ, τη πιπεριά σε κομματάκια ή σε στενόμακρες λωρίδες. Όταν η τομάτα πιει τα υγρά της, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το τυρί σε κομματάκια και τα αυγά χτυπημένα, το αλάτι και το πιπέρι. Μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια παστό.
Διατροφική αξία:
Τα αυγά αποτελούν βασική πηγή ζωικής πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας στη διατροφή του ανθρώπου και είναι τρόφιμο που παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία, αλλά και χοληστερόλη. Οι τομάτες και οι πιπεριές αυξάνουν το αντιοξειδωτικό περιεχόμενο της συγκεκριμένης συνταγής.
Πηγή: Παναγιώτα Μπουρδουκούτα