Εκτέλεση:Κόβουμε τις τομάτες στη μέση. Αφαιρούμε τους σπόρους και τις κάνουμε μικρά κομματάκια στο τρίφτη. Αδειάζουμε το μείγμα από τις τομάτες σε ένα ψιλό τρυπητό και το αφήνουμε να στραγγίσει τα υγρά για 1 ώρα. Αδειάζουμε τις τομάτες σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Το μείγμα πρέπει να είναι πηχτό. Αν, όχι προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Δεν βάζουμε λάδι. Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι έως ότου να ζεσταθεί πολύ καλά. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε ώσπου να ροδοκοκκινίσουν και σερβίρουμε.
*Σε περίπτωση νηστείας παραλείπουμε το αυγό, η γεύση του δεν αλλάζει.
Διατροφική αξία:Ορεκτικό πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες.
Εορταστικές και ειδικές περιστάσεις:Μια συνταγή που την κάνει ο Σύλλογος Γυναικών Μεταμόρφωσης στη «Γιορτή Χονδροκατσαρής Τομάτας και Κρεμμυδιού», και σε διάφορες άλλες εκδηλώσεις και έχει κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Χρησιμοποιούμε πάντα το κρεμμύδι της Μεταμόρφωσης και τη μοναδική ποικιλία τομάτας που παράγεται μόνο στη περιοχή μας, τη Χονδροκατσαρή.
Πηγή: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τ.Δ. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ «Η ΕΣΤΙΑ»