Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στο τηγάνι ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο.Ψιλοκόβουμε ένα μέτριο κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι τσαγιού τραχανά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε κομματάκια παστό. Τρίβουμε φρέσκια ντομάτα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Στο τέλος προσθέτουμε 5 φλιτζάνια νερό που το έχουμε βράσει για να είναι καυτό. Ανακατεύουμε ώσπου να πιεί το νερό του. Τρώγεται ζεστό με τυρί.
Διατροφική αξία:
Πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακές, φυτικές ίνες και σε διάφορες βιταμίνες μεταξύ των οποίων και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες ευθύνονται σε μεγάλο ποσοστό για την ανάπτυξη του ανθρώπινου οργανισμού. Επίσης περιέχει μεγάλες ποσότητες μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως το μαγγάνιο. Η προσθήκη τομάτας αποτελεί πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών.
Πηγή: Λιαράκου Γεωργία