ΠΙΣΩ
ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
Χρόνος προετ/σίας 10 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 20 λεπ
Άτομα 3
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι, βάζουμε λάδι να κάψει πολύ και προσθέτουμε ένα μεγάλο ποτήρι νερού, ξινό τραχανά. Καβουρδίζουμε το τραχανά μέχρι να γίνει καστανός και προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το γυρίζουμε δυο τρεις φορές και προσθέτουμε προσεκτικά, χλιαρό νερό με τομάτα ψιλοκομμένη. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και να προσθέτουμε χλιαρό νερό, γιατί το πίνει γρήγορα, μαϊντανό και αφού μαλακώσει σε περίπου ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το σκεπάζουμε αφού το έχουμε αφήσει με λίγο ζουμί, γιατί θα φουσκώσει κι άλλο και πριν σερβίρουμε πρέπει να έχει περάσει, τουλάχιστον μισή ώρα. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι, πηχτός ο τραχανάς και να τρώγεται και με πιρούνι. Σε άλλους αρέσει με τριμμένη μυζήθρα επάνω, σε άλλους με τυρί σφέλα, αλλά και με φέτα.

Διατροφική αξία:
Πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακές, φυτικές ίνες και σε διάφορες βιταμίνες μεταξύ των οποίων και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες ευθύνονται σε μεγάλο ποσοστό για την ανάπτυξη του ανθρώπινου οργανισμού. Επίσης περιέχει μεγάλες ποσότητες μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως το μαγγάνιο.

Πηγή: Κυριακέα Βούλα

Υλικά



  • Ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό
  • Ξινό τραχανά
  • Κρεμμύδι
  • Τομάτα
  • Μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)