Συνταγή CHEF Δημήτριος Μελεμενής, Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2015
*Συνταγή από γιαγιάδες από τα χωριά της Πύλου και Μεθώνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε φαρδύ τηγάνι 180 ml ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το μπακαλιάρο κι από τις δυο πλευρές, αφού προηγουμένως τον έχουμε αλευρώσει. Κατόπιν, τον τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος. Στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και σβήνουμε με το ξύδι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις σταφίδες και σιγοβράζουμε για 15’. Τρία λεπτά πριν το τέλος, προσθέτουμε τις σταφίδες. Αδειάζουμε τη σάλτσα στον ταψί με το μπακαλιάρο, σκεπάζουμε και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο (180°) για 10-15’.
Σερβίρουμε με σκορδάτο πουρέ πατάτας.