ΠΙΣΩ
Θράψαλο γεμιστό με ρύζι και μυρωδικά
Συνταγή CHEF Ιωάννη Καλλιντέρη, Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2017


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα θράψαλα. Κόβουμε τα κεφάλια και αφαιρούμε τη σπονδυλική στήλη. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια από τα θράψαλα. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο μισό ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το ρύζι, τα πλοκάμια και τα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη ντομάτα , το ½ φλιτζάνι ζωμού λαχανικών, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.  Αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το θυμάρι και το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα θράψαλα και κλείνουμε τις άκρες με οδοντογλυφίδες για να μη φύγει η γέμιση. Αραδιάζουμε τα θράψαλα σε ένα φαρδύ σκεύος και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον υπόλοιπο ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Αν έχει περισσέψει γέμιση βάζουμε και την υπόλοιπη γέμιση και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά με κλειστό το καπάκι του σκεύους.


Δείτε του chef Ιωάννη Καλλιντέρη  να ετοιμάζει την συνταγή εδώ.


ΥΛΙΚΑ 


  • 800γρ θράψαλα μεγάλα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα 
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ρύζι Καρολίνα
  •  ½ φλιτζάνι μαϊντανός 
  • 3 κλωνάρια θυμάρι σχοινόπρασο
  • 1½ φλιτζάνι ζωμός λαχανικών 
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 
  • Αλάτι αφρίνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)