ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα θράψαλα. Κόβουμε τα κεφάλια και αφαιρούμε τη σπονδυλική στήλη. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια από τα θράψαλα. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο μισό ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το ρύζι, τα πλοκάμια και τα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη ντομάτα , το ½ φλιτζάνι ζωμού λαχανικών, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το θυμάρι και το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα θράψαλα και κλείνουμε τις άκρες με οδοντογλυφίδες για να μη φύγει η γέμιση. Αραδιάζουμε τα θράψαλα σε ένα φαρδύ σκεύος και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον υπόλοιπο ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Αν έχει περισσέψει γέμιση βάζουμε και την υπόλοιπη γέμιση και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά με κλειστό το καπάκι του σκεύους.
Δείτε του chef Ιωάννη Καλλιντέρη να ετοιμάζει την συνταγή εδώ.