Εκτέλεση:Βάζουμε να βράσει 2 κιλά νερό με 1 κουταλιά αλάτι. Μέσα σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 1 ποτήρι κρασιού λάδι και 1 φλιτζάνι τσαγιού χυλοπίτες. Τις ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα χρώμα ανοιχτό καστανό. Αφού κρυώσουν λίγο τις ρίχνουμε στο νερό που βράζει με τις χυλοπίτες και τις αφήνουμε να βράσουν. Τις σερβίρουμε στα πιάτα με τριμμένη μυζήθρα γίδας.
Διατροφική αξία:Οι χυλοπίτες ως δημητριακά είναι καλή πηγή υδατανθράκων. Επίσης διασπώνται γρήγορα και δίνουν άμεσα ενέργεια στον οργανισμό. Περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες, βιταμίνες κυρίως του συμπλέγματος Β (παντοθενικό οξύ ή βιταμίνη Β5, νιασίνη, ριβοφλαβίνη, θειαμίνη) και μέταλλα (μαγγάνιο, σελήνιο και μαγνήσιο).Ο συνδυασμός χυλοπιτών με γαλακτοκομικά όπως η μυζήθρα βελτιώνει την συνολική βιολογική αξία της παρεχόμενης φυτικής πρωτεΐνης τους.
Πηγή: Τασία Σταυροπούλου