Εκτέλεση:Μαρινάρουμε τα σύκα και τα δαμάσκηνα για 5-6 ώρες μέσα σε κόκκινο κρασί. Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει. Βάζουμε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε τότε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα να σοταριστούν μαζί. Πασπαλίζουμε το κρέας με λίγο κορν φλάουρ και ρίχνουμε το κρασί, τα δαφνόφυλλα, πιπέρι, αλάτι, λάδι και το αφήνουμε να βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Μετά προσθέτουμε τα σύκα κομμένα στη μέση και τα δαμάσκηνα, μαζί με τη μαρινάδα τους. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για λίγο ακόμα. Συνοδεύουμε με χυλοπίτες ή τραχανά.
Διατροφική αξία:
Το χοιρινό κρέας παρέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες του συμπλέγματος B, σίδηρο, ψευδάργυρο και σελήνιο. Επίσης αποτελεί μια από τις καλύτερες πηγές μαγνησίου και βιταμίνης Β12. Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι αποτελεί και πηγή κορεσμένων λιπαρών και χοληστερόλης. Τα ξερά σύκα αποτελούν σημαντική πηγή υδατανθράκων και φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών ουσιών, ασβεστίου,φωσφόρου και σιδήρου.
Πηγή: Αντωνία Δικαίου