Αλείφουμε όλα τα κομμάτια του κουνελιού με το χυμό του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κουνέλι απ' όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε τα σκόρδα και μετά από 1 λεπτό προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός της σφέλας και της φρυγανιάς) και νερό μέχρι να καλυφθεί το κουνέλι. Βράζουμε για περίπου 1 ώρα. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, προσθέτουμε τη σφέλα, αφήνουμε να πάρει ακόμα 2-3 βράσεις και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε στη σάλτσα την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε για να δέσει. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
Δείτε την chef Μαντώ Ηλιοπούλου να ετοιμάζει την συνταγή εδώ.