ΠΙΣΩ
Λαδόψωμο με Σύγλινο και Φέτα

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε το αλεύρι με το προζύμι, τη μαγιά,το αλάτι και το νερό (χλιαρό). Αφού κάνουμε μια ζύμη εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια, σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Αφού φουσκώσει  προσθέτουμε και ζυμώνουμε να ενσωματωθούν πρώτα η γλίνα, μετά το σύγκλινο και τέλος η φέτα. Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και αφήνουμε και πάλι να φουσκώσει. Φουρνίζουμε στους 180Ο  για περίπου 50'.


Συνταγή από Το Στέκι του Βέργου,  Γιορτή Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2019 

Υλικά:


  • 1 κιλό αλεύρι (1/2 σκληρό και 1/2 κίτρινο)
  • 200 γραμμάρια προζύμι
  • 8 γραμμάρια μαγιά ξηρή
  • λίγο αλάτι
  • Νερό όσο χρειαστεί για να έχουμε μια μαλακή ζύμη
  • 200 γραμμάρια γλίνα (λάδι στο οποίο συντηρείται το σύγκλινο)
  • 500 γραμμάρια σύγκλινο
  • 200 γραμμάρια φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια


Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)