ΠΙΣΩ
ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Εκτέλεση:

Πλένουμε τα σπανάκια και τα ζεματίζουμε. Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι, πλένουμε της μυρωδιές μας και τις ψιλοκόβουμε.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο με τα κρεμμυδάκια, μόλις μαραθούν ρίχνουμε τις μυρωδιές. Αφήνουμε δέκα λεπτά και κατόπιν ρίχνουμε και το σπανάκι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ξεκούραση στην άκρη.Σε ένα τηγάνι θα τηγανίσουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και θα της βάλουμε σε σουρωτήρι. Το ίδιο θα κάνουμε με τα κολοκύθια.Επόμενο στάδιο είναι να πάρουμε το ταψί μας, θα ρίξουμε μυζήθρα και αρχίζουμε να στρώνουμε πρώτα της μελιτζάνες, αλάτι, πιπέρι, μυζήθρα.Δεύτερη στρώση τα κολοκύθια, αλάτι, πιπέρι, μυζήθρα.Επόμενη στρώση το σπανάκι με τις μυρωδιές μας.Σε μια κατσαρόλα θα ρίξουμε 2 λίτρα γάλα, 12 κουταλιές της σούπας, αλεύρι και μισό ποτήρι ελαιόλαδο.Ανοίγουμε το μάτι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Τοποθετούμε την μπεσαμέλ πάνω από τα σπανάκια. Το ταψί μας είναι έτοιμο για το φούρνο 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.


Συνταγή Κώστα Βασιλειάδη, Workshop Επαγγελματιών Εστίασης 2018

Υλικά


  • 1 Κιλό σπανάκια
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1 ματσάκι σφελίτσι
  • 1 ματσάκι μάραθο                                                        
  • 1 ματσάκι άνηθο                                                            
  • 3 κρεμμύδια χλωρά                                                         
  • 2 ματσάκια καυκαλήθρα
  • 1 κιλό κολοκύθια
  • 8 μεγάλες μελιτζάνες


Υλικά για Μπεσαμέλ


  • 2 Λίτρα γάλα
  • 12 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • ½  κιλό μυζήθρα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι




Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)