ΠΙΣΩ
ΟΣΠΡΙΑΔΑ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΜΑΡΟΥΛΙ, ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΡΟΦΑ


Εκτέλεση

Μουλιάζουμε  τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ σε χλιαρό νερό. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο  τα κρεμμύδια και το πράσο( ψιλοκομμένα). Στην συνέχεια προσθέτουμε  τα όσπρια και τα αφήνουμε έως ότου ιδρώσουν, έπειτα προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τα αφήνουμε να βράσουν. 10 λεπτά πριν  βράσουν  τα όσπρια προσθέτουμε τα μαρούλια και τα χόρτα τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να χυλώσει. Τέλος  ρίχνουμε τα μυρωδικά, το λεμόνι, το ξύσμα, αλάτι, πιπέρι .Σερβίρουμε  κατά  προτίμηση σε βαθύ πιάτο ώστε να έχει τα ζουμάκια του και από πάνω τοποθετούμε την πέστροφα , τα μυρωδικά και ελαιόλαδο .Την οσπριάδα  την βρίσκουμε από διάφορες  περιοχές της  Μεσσηνίας  και κοιτάμε πάντα τα όσπρια να είναι βραστερά.



Συνταγή Κωνσταντίνου Βασιλειάδη,  Workshop Επαγγελματιών Εστίασης 2018 

Υλικά



  • 300γρ οσπριάδα  (ρεβίθι, φακή, φακή κόκκινη, φακή πράσινη, λαθούρι πράσινο , λαθούρι κίτρινο, σιτάρι, ροβίτσα, φασόλι πλακέ, φασόλι μαυρομάτικο, φασόλι κόκκινο, φασόλι μπαρμπούνι)
  • 50 γρ φρέσκο κρεμμύδι
  • 50 γρ ξερό κρεμμύδι
  • 50 γρ πράσο
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 1500 γρ ζωμός λαχανικών
  • 80 γρ χυμό λεμόνι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 100 γρ μαρούλι  (τραγανά φύλλα )
  • 150 γρ χόρτα εποχής
  • διάφορες μυρωδιές (σφελίτσι , μάραθος, άνηθος, μαϊντανός, καυκαλήθρα)
  • πέστροφα Ταΰγετου 
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)