Εκτέλεση:ΖΥΜΗ:
Στο μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το γιαούρτι, το αυγό και το αλάτι. Ζυμώνουμε με το γάντζο, προσθέτοντας νερό όσο χρειαστεί. Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
ΓΕΜΙΣΗ:
Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα πράσσα, το κρεμμύδι και μετά την κολοκύθα. Βάζουμε ελάχιστο αλάτι και αφήνουμε τα λαχανικά να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Ρίχνουμε στη γέμιση, αφού κατεβάσουμε από τη φωτιά το φασκόμηλο και το θυμάρι. Προσθέτουμε το σύγκλινο και το πιπέρι και αφού κρυώσει τέλος προσθέτουμε τη σφέλα.
ΣΥΝΘΕΣΗ:
Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλα σε μέτριο πάχος, τοποθετούμε τη γέμιση, σκεπάζουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε με δεύτερο φύλλο. χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180ο , ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Συνταγή To Στέκι του Βέργου , Γιορτή Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2019