ΠΙΣΩ
Πίτα με Κίτρινη Κολοκύθα, Σύγκλινο, Σφέλα και Φασκόμηλο
Εκτέλεση:

ΖΥΜΗ: 
Στο μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το γιαούρτι, το αυγό και το αλάτι. Ζυμώνουμε με το γάντζο, προσθέτοντας νερό όσο χρειαστεί. Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί.

ΓΕΜΙΣΗ: 
Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα πράσσα, το κρεμμύδι και μετά την κολοκύθα. Βάζουμε ελάχιστο αλάτι και αφήνουμε τα λαχανικά να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Ρίχνουμε στη γέμιση, αφού κατεβάσουμε από τη φωτιά το φασκόμηλο και το θυμάρι. Προσθέτουμε το σύγκλινο και το πιπέρι και αφού κρυώσει τέλος προσθέτουμε τη σφέλα.

ΣΥΝΘΕΣΗ:
Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλα σε μέτριο πάχος, τοποθετούμε τη γέμιση, σκεπάζουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε με δεύτερο φύλλο. χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180ο , ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια.



Συνταγή To Στέκι του Βέργου ,  Γιορτή Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2019 



Υλικά:


  • 750 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
  • 150 γραμμάρια βούτυρο πρόβειο
  • 150 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 2 καλές πρέζες αλάτι
  • Νερό όσο χρειαστεί για να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

Για τη γέμιση:


  • 1 κιλό κολοκύθα τριμμένη
  • 2 μέτρια πράσσα ψιλοκομμένα (το λευκό μέρος)
  • 1 μεγάλο κρέμμυδι ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 10 φύλλα φρέσκα φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • 10 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • Λίγο αλάτι
  • 300 γραμμάρια σύγκλινο
  • 150 γραμμάρια σφέλα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
  • πιπέρι.


Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)