Αφού καθαρίσουμε καλά και πλύνουμε τα χόρτα τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Ζεματάμε τα φασόλια για 4'-5' και πετάμε το νερό. Τα βάζουμε να βράσουν σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, αλλά όχι εντελώς. Λίγο πριν τα βγάλουμε προσθέτουμε αλάτι. Σε φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα και τα γυρίζουμε ώσπου να μαραθούν. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα μυρωδικά χοντροκομμένα, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και τα φασόλια και τα μαγειρεύουμε άλλα 10'-15΄, δοκιμάζοντας το αλάτι. Ανακατεύουμε μια-δυο φορές προσεκτικά. Για το σερβίρισμα θα συνοδεύσουμε με σφέλα Μεσσηνίας και φρέσκο αγουρέλαιο.