Εκτέλεση
Στύβουμε 2 πορτοκάλια και στο χυμό προσθέτουμε τα αποξηραμένα μας σύκα για μισή ώρα. Σωτάρουμε σε λίγο λάδι το παστό μέχρι να μαλακώσει. Σβήνουμε με το χυμό από ένα πορτοκάλι και στην συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τα σύκα μας κομμένα σε καρεδάκια, τα ρεβύθια, το μισό πορτοκάλι κομμένο σε κύβους και το ζωμό. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και αφού μειωθεί ο ζωμός στο μισό προσθέτουμε το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα μας. Ζεσταίνουμε στο τηγάνι την πίτα την μεταφέρουμε στο πιάτο μας και από πάνω ρίχνουμε το παστό.
Συνταγή ELIA Restaurant , Γιορτή Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2019