ΠΙΣΩ
ΦΕΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ
Χρόνος προετ/σίας 5 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 2 λεπ
Άτομα 4
Εκτέλεση:
Περιχύνουμε το ζυμωτό ψωμί με το ελαιόλαδο και τοποθετούμε την τομάτα εφόσον προηγουμένως την έχουμε τρίψει στον τρίφτη. Ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη και συνοδεύουμε με τυρί φέτα.

Διατροφική αξία:
Διατροφικός συνδυασμός φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών ουσιών, ασβεστίου, σύνθετων υδατανθράκων, διαφόρων βιταμινών όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ιχνοστοιχείων όπως το μαγγάνιο.

Μαρτυρία από κ. Μουρδουκούτα Παναγιώτα
Τα καλοκαίρια που είχαμε τομάτες από το περιβόλι μας, κόβαμε μια στρογγυλή φέτα ψωμί ζυμωτό, την περιχύναμε με ελαιόλαδο, τρίβαμε με το τρίφτη τομάτα, ρίχναμε αλάτι και ρίγανη, παίρναμε και ένα κομμάτι τυρί στο χέρι και τρέχαμε για παιχνίδι.
Στο μεγάλο διάλειμμα που έκανε τότε το δημοτικό, όλοι τρέχαμε στο σπίτι για κολατσιό. Επιστρέφαμε στο σχολείο με τη φετάρα και τα χέρια γεμάτα λάδια. Κάποιος δάσκαλος μας απαγόρευσε να τρώμε στο δρόμο. Έπρεπε να φάμε στο σπίτι μας, να πλυθούμε και να επιστρέψουμε. Αυτό μας κακοφάνηκε!!! Ακόμα και τώρα που ζω σε πολυκατοικία, όταν φτιάχνω τη φέτα μου, στέκομαι στη μπαλκονόπορτα και την τρώω, ποτέ μέσα στο σπίτι!!!’’

Πηγή: Παναγιώτα Μουρδουκούτα


Υλικά

• Ψωμί ζυμωτό
• Ελαιόλαδο
• Τομάτα ώριμη
• Αλάτι
• Ρίγανη
• Τυρί – φέτα
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)