ΠΙΣΩ
ΦΙΡΙΚΙ ΓΛΥΚΟ
Χρόνος προετ/σίας 30 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 75 λεπ
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τα φιρίκια και αφαιρούμε τα κουκούτσια, με προσοχή να μη χαλάσει το σχήμα των φρούτων. Στη συνέχεια, καρφώνουμε 2 γαρύφαλλα σε κάθε φιρίκι. Σε μία φαρδιά κατσαρόλα, βράζουμε όλα τα υλικά για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσουν. Πέντε λεπτά πριν τα βγάλουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το κονιάκ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο. Φροντίζουμε το σιρόπι να καλύπτει καλά τα φιρίκια, για να μην χαλάσουν.

Ιστορικό:
Παραδοσιακή Πολιανίτικη συνταγή όπου χρονολογείται από το 1880.

Πηγή: Γεωργία Σπυροπούλου

Υλικά


  • 2 ½ κιλά φιρίκια 
  • 2200γρ. ζάχαρη
  • 2 ½ κιλά νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • ½ ποτήρι νερού κονιάκ
  • Φυσικό χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)