ΠΙΣΩ
ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
Χρόνος προετ/σίας 30 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 10 λεπ
Άτομα 6
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ταψί και τα αφήνουμε στο φούρνο στους 150° για 4-5 ώρες.

Διατροφική Αξία:
Το καρπούζι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και β-καροτένιο, το οποίο ενισχύει την αντιοξειδωτική άμυνα των κυττάρων. Επίσης, η περιεκτικότητα του καρπουζιού σε λυκοπένιο προσδίδει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα του και συσχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη και καρδιαγγειακής νόσου. Το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, η οποία συμβάλλει στην υγεία της όρασης, και βιταμίνη C, βοηθώντας στη διατήρηση της υγείας των οστών και του ανοσοποιητικού συστήματος. Τέλος, στο πλαίσιο των ιχνοστοιχείων, το καρπούζι περιέχει σελήνιο, που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. 

Πηγή: Γεωργία Καράμπελα

Υλικά


  • 1 κιλό καρπούζι (κομμένο μικρά κομματάκια)
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι
  • 4-5 φύλλα αρμπαρόριζας
  • Λίγο κονιάκ (προαιρετικό)
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)