ΠΙΣΩ
ΚΑΓΙΑΝΑΣ ΜΕ ΠΑΣΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ, ΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΦΕΛΑ
Χρόνος προετ/σίας 10 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 10 λεπ
Άτομα 4

Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το παστό μαζί με το ελαιόλαδο για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες στο τηγάνι και τις αφήνουμε μέχρι να πιούν το ζουμί τους. Προς το τέλος ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το γλυκάδι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τους ρίχνουμε λίγο αλάτι. Προσθέτουμε τα κομματάκια φρυγανιάς και τις λιαστές ντομάτες, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι με τις ντομάτες και από πάνω ρίχνουμε τα αυγά. Τα ανακατεύουμε συνεχώς με την ντομάτα και λίγο πριν ψηθούν ρίχνουμε τυρί σφέλα.

Διατροφική Αξία:

Τα αυγά αποτελούν βασική πηγή ζωικής πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας στη διατροφή του ανθρώπου και είναι τρόφιμα που παρέχουν στον ανθρώπινο οργανισμό βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία, αλλά και χοληστερόλη. Οι τομάτες αυξάνουν το αντιοξειδωτικό περιεχόμενο της συγκεκριμένης συνταγής, το παστό χοιρινό παρέχει πρωτεινες ζωικής προέλευσης, σίδηρο, χοληστερόλη και κορεσμένο λίπος.


Πηγή: Δήμητρα Μαθιοπούλου

Υλικά


• 4 αυγά
• 4 κομμάτια Παστό χοιρινό
• 4 Τομάτες ψιλοκομμένες
• 10 λιαστές Τομάτες, στραγγισμένες σε κομματάκια
• 100-150 γρ. τυρί Σφέλα
• 2 κουτ. σούπας Βαλσάμικο ξίδι (γλυκάδι)
• 1 φλιτζάνι εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
• 3 Φρυγανιές ή ξερό ψωμί κομμένο σε μικρά κομμάτια
• Αλάτι, Πιπέρι
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)