Το καρπούζι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και β-καροτένιο, το οποίο ενισχύει την αντιοξειδωτική άμυνα των κυττάρων. Επίσης, η περιεκτικότητα του καρπουζιού σε λυκοπένιο προσδίδει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα του και συσχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη και καρδιαγγειακής νόσου. Το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, η οποία συμβάλλει στην υγεία της όρασης, και βιταμίνη C, βοηθώντας στη διατήρηση της υγείας των οστών και του ανοσοποιητικού συστήματος. Τέλος, στο πλαίσιο των ιχνοστοιχείων, το καρπούζι περιέχει σελήνιο, που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.