ΠΙΣΩ
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ
Χρόνος προετ/σίας 30 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 45 λεπ
Χρόνος Αναμ/νης 30 λεπ
Άτομα 4
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε το κατσικάκι με το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα με καυτό λάδι, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Βράζουμε σε άλλη κατσαρόλα τα άγρια χόρτα και λίγο πριν γίνει το κρέας, προσθέτουμε τα χόρτα. Αυγοκόβουμε και αφήνουμε για περίπου δέκα λεπτά ώστε να δέσουν τα υλικά. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε, για περισσότερο από μισή ώρα.

Διατροφική αξία:
Το κατσικάκι περιέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες του συμπλέγματος B, σίδηρο, ψευδάργυρο και σελήνιο. Τα άγρια χόρτα Ταϋγέτου αυξάνουν το αντιοξειδωτικό περιεχόμενο του συγκεκριμένου φαγητού.

Εορταστικές και ειδικές περιστάσεις:
Το φρικασέ συνηθίζεται με χοιρινό και σέλινο. Στη περιοχή της Μεσσηνίας, ήταν και για πολλούς είναι ακόμα, το φαγητό των Χριστουγέννων.

Πηγή: Βούλα Κυριακέα

Υλικά


• Κατσίκι
• Άγρια χόρτα
• Κρεμμύδια
• Σκόρδα
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Αυγά για το αυγοκόψιμο
• Λεμόνι για το αυγοκόψιμο
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)