ΠΙΣΩ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Χρόνος προετ/σίας 20 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 30 λεπ
Άτομα 4
Εκτέλεση:
Με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ελιές και τα μανιτάρια. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν όλα μαζί για λίγα λεπτά και μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες. Αφού προσθέσουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη, τα αφήνουμε να τσιγαριστούν. Σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Τέλος προσθέτουμε το νερό και βράζουμε για μισή ώρα περίπου.



Διατροφική αξία:
Το κρέας του κοτόπουλου αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, σιδήρου, φωσφόρου και μαγνησίου και περιέχει βιταμίνες. Επίσης συστήνεται να αντικαθιστά το κόκκινο κρέας και με βάση τη μεσογειακή πυραμίδα μπορούν να καταναλωθούν μέχρι και 4 μικρομερίδες την εβδομάδα. Οι ελιές είναι πλούσιες σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (ελαϊκό οξύ), βιταμίνη Ε, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικές ουσίες. Τα μανιτάρια περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, φυτικές ίνες, σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνες.


Πηγή: Γεωργία Δημοπούλου

Υλικά

• 1 κοτόπουλο ολόκληρο
• 1 ποτήρι λευκό κρασί
• 10 ελιές
• Μανιτάρια μικρά (300 γρ.)
• Σκόρδο (2 σκελίδες)
• Λίγο πιπέρι
• Αλάτι (1/2 κουταλιά του γλυκού)
• Ελαιόλαδο
• Νερό
• Λίγη ρίγανη
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)