Μαρινάτα:
Βάζουμε σε μπόλ ο κοτόπουλο, το αλείφουμε με τη μουστάρδα, με το λάδι, το αλατίζουμε, το πιπερώνουμε, προσθέτουμε το κονιάκ και το αφήνουμε καλυμμένο για μια-δυο ώρες τουλάχιστον να μαριναριστεί. Μπορούμε να το ετοιμάσουμε από τη προηγούμενη και να το αφήσουμε στο ψυγείο.
Εκτέλεση:
Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λάδι και το ζεσταίνουμε ελαφρά. Πασπαλίζουμε και γυρίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλο μέσα στο σουσάμι και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά. Επειδή το σουσάμι καίγεται εύκολα, θα πρέπει να προσέχουμε το τηγάνι να μην έχει κάψει και η φωτιά να μην είναι πολύ δυνατή, αλλιώς θα καούν χωρίς να ψηθούν…
Κατά το ψήσιμο αλείφουμε τα φιλέτα κοτόπουλο με ελαιόλαδο και κονιάκ από τη μαρινάτα και ψιλορίχνουμε λίγο αλατάκι για να μη πετάγεται το σουσάμι. Μπορούμε να τα ψήσουμε και στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κοτόπουλο με φιλέτο γαλοπούλας…
Συνοδεία:
• Σερβίρετε σκέτο με μια πράσινη σαλάτα μαρούλι ή
• Μανιάτικη Σαλάτα με πορτοκάλια και παρθένο Ελαιόλαδο
• Φρούτα Εποχής
Διατροφική αξία:
Το κρέας του κοτόπουλου αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, σιδήρου, φωσφόρου και μαγνησίου και περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως η Β12. Επίσης συστήνεται να αντικαθιστά το κόκκινο κρέας, και με βάση την μεσογειακή πυραμίδα μέχρι και 4 μικρομερίδες την εβδομάδα. Συγκριτικά με τα υπόλοιπα είδη κρέατος έχει τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ολικά και κορεσμένα λιπαρά, οπότε και συστήνεται η κατανάλωσή του.Το σουσάμι είναι πλούσιο σε μεθιονίνης, ασβέστιο και φώσφορος. Τέλος το σουσάμι περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Βιταμίνη Ε, σίδηρο, σελήνιο, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα , μηδενική χοληστερόλη και φυσικά αντιοξειδωτικά όπως λιγνάνες.