ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
Tο κουνουπίδι (ανθοκράμβη) είναι φυτό ποώδες και καλλιεργείται ετήσια για την παραγωγή ανδοκεφαλών. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι η γλυκιά, σχεδόν γαλακτώδης γεύση του. Η διαφορά του με τα υπόλοιπα λαχανικά είναι η απουσία χλωροφύλλης και για αυτό έχει λευκό αντί για πράσινο χρώμα.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

Το κουνουπίδι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, βιταμίνη Κ και φυλλικό οξύ. Όπως και τα υπόλοιπα κραμβοειδή λαχανικά, το κουνουπίδι παρέχει υψηλή προστασία ενάντια στον καρκίνο και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
  • Hill A, (2002)’Developmental issues in attitudes to food and diet’, Proceedings of the Nutrition Society, 61,σελ. 259-266
  • Food and Drug Administration Center for Food Safetyand Applied Nutrition Dietary Message about Fruits and Vegetables,http://www.cfsan.fda.gov/~dms/labdg.html, τελευταία προσπέλαση 15/02/2013
  • Πολιτιστικός Οργανισμός ‘Δρόμοι της Ελιάς΄, 2011, 10/2/2013 Αγροτικά Προϊόντα & Γαστρονομική παράδοση της Μεσσηνίας - Παρόν και Μέλλονhttp://www.olivetreeroute.gr/gr/index.php
  • Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας, 2004, ‘Πίνακες Διατροφικής Σύνθεσης’,                                                  http://www.hhf-greece.gr/tables/FoodItems.aspx?l=el, τελευταία προσπέλαση 14/02/2013
  • USDA National NutrientDatabase, www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/, τελευταία προσπέλαση 17/02/2013
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)