ΠΙΣΩ
Σαρδελοσαλάτα
Άτομα 10

Συνταγή CHEF Νίκου Φωτιάδη, Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2017

Εκτέλεση 

Βάζουμε τις σαρδέλες στο μπλέντερ με λίγο ξίδι και τις πολτοποιούμε. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το μαϊντανό, την κάππαρη και την σόδα . Αφού ενωθούν καλά τα υλικά προσθέτουμε  το  πιπέρι  και  συνεχίζουμε  ρίχνοντας  λίγο-λίγο  το  ξύδι  και  το  λάδι.  Τοποθετούμε  τις  φέτες  του  ψωμιού  σε  ένα  πιάτο.  Σε  ένα  μπολ  ρίχνουμε τις ντομάτες, την αφράλα  και  λίγο  ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Τοποθετούμε τις ντομάτες  πάνω στο  ψωμί.  Ψιλοκόβουμε  τη  φέτα  και  τα  μυρωδικά.  Τα  προσθέτουμε πάνω  από  τις  ντομάτες.  Προσθέτουμε αρκετό  ελαιόλαδο  και  σερβίρουμε. 


Δείτε τον chef Νίκο Φωτιάδη να ετοιμάζει την συνταγή εδώ.

Υλικά



  • 400 γρ. σαρδέλες παστές φιλέτο
  • 200 αμύγδαλα ασπρισμένα φιλέτο 
  • ⅓ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. κάππαρη ξαρμυρισμένη  
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
  • 1 σόδα αναψυκτικό Ξύδι κατά βούληση
  • 2,5 λ. περίπου ελαιόλαδο
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)