ΠΙΣΩ
ΜΑΡΟΥΛΟΣΑΛΑΤΑ
Χρόνος προετ/σίας 5 λεπ
Άτομα 4
Εκτέλεση:
Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μαρούλια, τα φρέσκα κρεμμύδια και τον άνηθο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε μία σαλατιέρα. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και εξαιρετικής ποιότητας ξύδι Μεσσηνίας ή χυμό λεμονιού, χτυπημένα μαζί. Προσθέτουμε αν θέλουμε, τα κάσιους και το ρόδι. Τέλος μπορούμε να προσθέσουμε ελιές.
 

Διατροφική Αξία:
Ο συνδυασμός λαχανικών, όπως το μαρούλι, μαζί με φρούτα όπως το ρόδι και ξηρούς καρπούς όπως τα κάσιους, αυξάνει την διατροφική αξία της συγκεκριμένης σαλάτας.

Υλικά:

• 3 Μαρούλια τρυφερά, μόνο τις καρδιές
• 3 φρέσκα Κρεμμύδια
• Άνηθο ψιλοκομμένο
• Αρωματικό ξύδι Μεσσηνίας εξαιρετικής ποιότητας ή χυμό λεμονιού
• ½ φλιτζάνι Μανιάτικο ελαιόλαδο εκλεκτής ποιότητας
• Αλάτι (από τις φυσικές αλυκές της Τραχήλας)
• ½ κούπα Κάσιους (ξηρούς καρπούς, προαιρετικά)
• Ρόκα (προαιρετικά)
• Ρόδι (στην εποχή του, προαιρετικά)
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)