Εκτέλεση:Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μαρούλια, τα φρέσκα κρεμμύδια και τον άνηθο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε μία σαλατιέρα. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και εξαιρετικής ποιότητας ξύδι Μεσσηνίας ή χυμό λεμονιού, χτυπημένα μαζί. Προσθέτουμε αν θέλουμε, τα κάσιους και το ρόδι. Τέλος μπορούμε να προσθέσουμε ελιές.
Διατροφική Αξία:Ο συνδυασμός λαχανικών, όπως το μαρούλι, μαζί με φρούτα όπως το ρόδι και ξηρούς καρπούς όπως τα κάσιους, αυξάνει την διατροφική αξία της συγκεκριμένης σαλάτας.