ΠΙΣΩ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
Χρόνος προετ/σίας 35 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 50 λεπ
Άτομα 4
Εκτέλεση:
Λαδώνουμε το ταψί μας καλά με το λάδι και το βούτυρο. Βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο για λίγο να ζεστάνει.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη μπέϊκιν – πάουντερ και το μοσχοκάρυδο.
Χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια το αλεύρι λίγο – λίγο ώστε να γίνει ένας χυλός όχι πολύ σφιχτός.
Έχουμε ζεστάνει το λαδωμένο ταψί μας στο φούρνο και όταν το βγάλουμε, το πασπαλίζουμε με τριμμένο λευκό παξιμάδι και ρίχνουμε το μίγμα του χυλού. Επάνω στο μίγμα του χυλού σκορπάμε τα τυριά.
Εάν θέλουμε η τυρόπιτα να έχει καλύτερη εμφάνιση, χτυπάμε ένα ασπράδι αυγού με μια κουταλιά νερό και αλείφουμε την επιφάνεια της τυρόπιτας.
Ψήνουμε τη τυρόπιτα για 20 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Διατροφική αξία:
Πίτα πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, διάφορες βιταμίνες όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ιχνοστοιχεία όπως το μαγγάνιο. Η προσθήκη γάλακτος, γιαουρτιού και φέτας αυξάνει την περιεκτικότητα σε πρωτεινή ζωικής προέλευσης και ασβέστιο.


Υλικά:


• 2 ποτήρια γάλα
• 5 αυγά
• Λίγο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
• Λίγο μοσχοκάρυδο
• 1 κουταλιά βούτυρο αγνό Μεσσηνίας λιωμένο
• 2 κούπες τυρί φέτα τριμμένο
• 1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
• 500 γραμ. μαλακό αλεύρι
• 1 φακελάκι μπέϊκιν – πάουντερ
• ½ μισή κούπα παρθένο Ελαιόλαδο Μεσσηνίας &
• 1 κουταλάκι βούτυρο αγνό Μεσσηνίας λιωμένο για ταψί
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)