ΠΙΣΩ
ΣΟΦΙΓΑΔΑ (Στιφάδο χωρίς κρέας)
Χρόνος προετ/σίας 15 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 40 λεπ
Άτομα 4
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε με 2 ποτήρια νερό να βράσουν, μόλις πάρουν την πρώτη βράση, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και όσο νερό χρειαστεί ώστε να καλυφθούν τα κρεμμύδια. Χρειάζεται περίπου 35 λεπτά μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά.Σε πολλά μέρη της Μεσσηνίας λίγο πριν το σβήσιμο, ρίχνουν 4-5 τσαπέλες (λιασμένο σύκο)

Εορταστικές και ειδικές περιστάσεις:
Φαγητό για όλες τις εποχές, Συνήθιζαν να το φτιάχνουν οι νοικοκυρές την περίοδο που μάζευαν τις ελιές

Διατροφική αξία:
Συνταγή πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, φυτικές ίνες και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα

Πηγή: Ολυμπία Σταθοπούλου

Υλικά:


• 1 ½ κιλό κρεμμύδια μικρά
• 2 ποτήρια του κρασιού ελαιόλαδο
• ½ ποτήρι κρασιού ξίδι
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Κανέλλα, γαρύφαλλα
• 4-5 σκελίδες σκόρδο
• 2 κ. σούπας ντομάτα μπελτέ
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)