Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια. Τα βράζουμε πολύ λίγο και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε όχι πολύ λάδι και αφού κάψει, τηγανίζουμε τα σπαράγγια, ελαφρώς. Προσθέτουμε λίγο δυόσμο και χτυπάμε τα αυγά, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και τελειώνουμε την ομελέτα μας. Σερβίρουμε προσθέτοντας λεμόνι.
Διατροφική αξία:
Τα αυγά αποτελούν βασική πηγή ζωικής πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας στη διατροφή του ανθρώπου και είναι τρόφιμο που παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία, αλλά και χοληστερόλη. Τα σπαράγγια είναι πλούσια κυρίως σε φυλλικό οξύ, σε βιταμίνη C, E (αντιοξειδωτική δράση) και καροτένιο (αντιοξειδωτική δράση), φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, είναι χαμηλά σε νάτριο και περιέχουν αρκετό κάλιο. Επίσης έχουν χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο, μικρή ποσότητα πρωτεϊνών και υδατανθράκων.
Πηγή: Βούλα Κυριακέα