ΠΙΣΩ
ΣΤΙΦΑΔΟ
Χρόνος προετ/σίας 30 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 110 λεπ
Άτομα 4
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα και τα νεροβράζουμε για 10 λεπτά περίπου με λίγο αλάτι. Τα στραγγίζουμε και τα σοτάρουμε λίγα-λίγα (όχι όλα μαζί) σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι με καυτό λάδι. Πλένουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε στο ίδιο λάδι που είχαμε βάλει τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές.
Στρώνουμε σε μια κατσαρόλα το κρέας, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζουμε το φαγητό με νερό μέχρι να καλύψει τα κρεμμύδια. Βράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 2-3 ώρες.

Διατροφική αξία:
Το κατσικάκι περιέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες του συμπλέγματος B, σίδηρο, ψευδάργυρο και σελήνιο. Το μοσχάρι αποτελεί πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμινών του συμπλέγματος B, σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο, μαγνήσιο, βιταμίνης Β12, κορεσμένων λιπαρών και χοληστερόλης

Πηγή: Βασιλική Πουλέα

Υλικά


• 2 κιλά κατσίκι χοντρό ή μοσχάρι
• 2 κιλά κρεμμύδια μικρά
• 4 σκελίδες σκόρδο
• 2 φύλλα δάφνης
• 1 ξυλάκι κανέλλα
• 2-3 κουταλιές σούπας ντοματοπολτό
• 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
• 10 γαρύφαλλα
• 5-6 κομμάτια μπαχάρι
• 1 κουταλιά γλυκού κύμινο
• 1 κουταλιά σούπας πιπέρι άτριφτο-αλάτι
• 2 ποτήρια νερού λάδι
• 1 ποτήρι κρασιού ξύδι
• 3 κουταλιές σούπας μπαλσάμικο
• 1 ποτήρι του κρασιού κρασί
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)