Εκτέλεση:
Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει σκεπασμένο με ζεστό ρούχο. Κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη, με το χέρι μας που έχουμε προηγούμενα λαδώσει (έχουμε δίπλα μας ένα πιατάκι με λάδι), του δίνουμε ένα μακρόστενο σχήμα και το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσει. Τρώγεται με τυρί ή μέλι ή πετιμέζι.
Διατροφική αξία:
Πλούσιες σε σύνθετους υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, διάφορες βιταμίνες όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ιχνοστοιχεία όπως το μαγγάνιο.
Πηγή: Μουρδουκούτα Παναγιώτα