Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αυγό με το αλεύρι και προσθέτουμε λίγη τριμμένη καυτερή πιπεριά, αλάτι και πιπέρι. Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και τις προσθέτουμε στον χηλό. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι μας και το αφήνουμε να κάψει. Μεταφέρουμε ποσότητες του μείγματος με ένα κουτάλι και τηγανίζουμε.
Ιστορικό:
Η συνταγή αυτή προέρχεται από τη περιοχή της Θουρίας, την έφτιαχναν σαν έθιμο με τις πρώτες ελιές για το καλό της σοδιάς.
Πηγή: Γεωργία Σπυροπούλου