ΠΙΣΩ
ΧΟΡΤΟΠΙΤΑΚΙΑ
Χρόνος προετ/σίας 25 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 12 λεπ
Άτομα 4
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα χορταρικά στο λάδι και στραγγίζουμε για 2-3 ώρες περίπου και αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε τη ζύμη με τα παραπάνω υλικά και χωρίζουμε σε 3-4 μέρη. Ανοίγουμε το φύλλο έτσι ώστε να γίνει λεπτό και κόβουμε κυκλικά κομμάτια διαμέτρου 10 εκατοστών
Βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση σε κάθε κομμάτι, διπλώνουμε και κλείνουμε τις άκρες με ένα πιρούνι. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για να ροδίσουν και από τις 2 μεριές και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.


Υλικά

  • 1 κιλό άγρια χόρτα μαζί με σπανάκι
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το φύλλο:
  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)