1. Cristina Augood, Usha Chakravarthy, Ian Young, Jesus Vioque, Paulus TVM de Jong, Graham Bentham, Mati Rahu, Johan Seland, Gisele Soubrane, Laura Tomazzoli, FotisTopouzis, Johannes R VingerlingandAstrid E Fletcher, 2008, Oily fish consumption, dietarydocosahexaenoic acid and eicosapentaenoic acid intakes, and associations with neovascularage-relatedmacular degeneration, American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 88, No. 2, σελ. 398-406,
2. Kris-Etherton PM, Harris WS, Appel LJ; American Heart Association. Nutrition Committee, 2002, Fish consumption, fish oil, omega-3 fatty acids, and cardiovascular disease, Circulation, Nov 19;106(21), (2002): σελ. 2747-57.
3. Πολιτιστικός Οργανισμός ‘Δρόμοι της Ελιάς΄, 2011, Αγροτικά Προϊόντα & Γαστρονομική παράδοση της Μεσσηνίας - Παρόν και Μέλλον http://www.olivetreeroute.gr/gr/index.php/, τελευταία προσπέλαση 10/2/2013
4. USDA National Nutrient Database, www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/, τελευταία προσπέλαση 19/2/2013