ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ
Η ελληνική γη μάς προσφέρει πληθώρα βρώσιμων χόρτων και βοτάνων, τα οποία στην πλειονότητά τους δεν είναι γνωστά τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στους επιστήμονες. Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Μεσσηνίας αναφέρονται άγρια χόρτα, όπως είναι οι τζοχοί λαδάκια, οι σταρίθρες, οι μυτζιθρούλες, το αγριοσπανάκι, οι καυκαλίθρες, οι πικραλίθρες, οι λέχουρδες, οι παπαρούνες, τα ραδίκια του βουνού, οι λαψάνες, τα σκολιόμπρια, οι χονδροθόδωρες, τα μαυρόχορτα ή στύφνος, τα μπρισκάνια, το σινάπι κ.α. Συνήθως βράζονται ή τσιγαρίζονται με κρεμμύδι. Παραδοσιακά συνοδεύονται με τυρί φέτα, ελιές, σαρδέλες παστές και λεμόνι. Μπορεί να τα συναντήσουμε ως πάστα (ντομάτα) ή με άρμη (αρμίτσα).