Το αγγούρι αποτελείται κυρίως από νερό, σε ποσοστό 95%. Επίσης, περιέχει βιταμίνη C και καφεϊκό οξύ, τα οποία βελτιώνουν τα δερματικά εξανθήματα και μειώνουν τα οιδήματα. Η φλούδα του είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, κάλιο και μαγνήσιο, ενώ περιέχει την ουσία silica, η οποία είναι βασικό συστατικό για τον συνδετικό ιστό. Για τον λόγο αυτό συστήνεται πολλές φορές η τοπική χρήση (με τη μορφή κομπρέσας) για την θεραπεία δερματικών προβλημάτων, όπως πρήξιμο στα μάτια, ήπια εγκαύματα και δερματίτιδες. Η καθημερινή κατανάλωση του λαχανικού αυτού είναι μία καλή επιλογή για την κάλυψη των αναγκών μας σε υγρά, και σε φυτικές ίνες.