ΟΙΝΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Οι Μεσσήνιοι αμπελοκαλλιεργητές παράγουν με μεράκι εξαιρετικά σταφύλια, από τα οποία προέρχονται Μεσσηνιακά κρασιά αρίστης ποιότητας. Η μεγάλη ηλιοφάνεια και οι ξηροθερμικές συνθήκες, που επικρατούν στην περιοχή κατά την περίοδο της ωρίμανσης των σταφυλιών, εξασφαλίζουν την ποιότητα της σοδειάς. Οι ποικιλίες της Μεσσηνίας έχουν εγκλιματιστεί άριστα στην περιοχή, σε υψόμετρο πάνω από 200 μέτρα και έχουν στρεμματική απόδοση 1.000-1.200 κιλά/στρέμμα. Η καλλιέργεια του αμπελιού αρχίζει τον Ιανουάριο με το κλάδεμα και ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο με τη συγκομιδή των σταφυλιών. Από τα σταφύλια τους παράγονται ο λευκός ξηρός Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) οίνος Μεσσηνίας και ο ερυθρός ΠΓΕ οίνος Μεσσηνίας, με άριστες οργανοληπτικές ιδιότητες, φρουτώδη
αρώματα, γεμάτη γεύση και ζωντανό χρώμα. Οι οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών από τις οποίες προέρχονται οι παραπάνω οίνοι ΠΓΕ Μεσσηνίας είναι από τις τοπικές ροδίτης, φιλέρι, Φωκιανό, Μανδηλαριά και Μαυρούδι, και κάποιες άλλες όπως Ασσύρτικο, Μαλαγουζιά, Αγιωργήτικο, Chardonnay, Grenacheblanc, UgniBlanc, Cabernet, GrenacheRouge, Garignan και Merlot. Η καλλιέργεια του αμπελιού απασχολεί σήμερα 2000 περίπου άτομα και συλλέγονται 34.000 τόνοι σταφυλιών από τους οποίους παράγονται 27.000 τόνοι κρασιού. Στο χωριό Πετρίτσι του Δήμου Βουφράδων πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 10 Αυγόύστου η Γιορτή του κρασιού.