ΡΑΚΗ
ΡΑΚΗ
Η ρακή (<τουρκ. Raki) παράγεται με τη μέθοδο της μονής απόσταξης και μείγματος αρωματικών φυτών, όπως είναι ο γλυκάνισος. Η διαδικασία παραγωγής μοιάζει με αυτή του ούζου, όμως το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό. Παραδοσιακά καταναλώνεται με παστέλι.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

Επιστημονικές μελέτες για τα οφέλη από την κατανάλωση της ρακής δεν υπάρχουν. Eκατό ml ρακή με βαθμούς αλκοόλης 40%, περιέχουν 300 θερμίδες, άρα ένα ποτηράκι (40-50 ml) με νερό και πάγο περιέχει 120-150 θερμίδες. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ άρα και ρακής αυξάνει τα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα, την αρτηριακή πίεση και το σωματικό βάρος.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
  1. Messinia.net.gr, Μεσσηνία ευλογημένος τόπος, www.messinia.net.gr, τελευταία προσπέλαση 2/1/2013
  2. Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γ.Α.Κ. - Αρχεία Νομού Μεσσηνίας, Η Ντουάνα της Καλαμάτας, http://gak.mes.sch.gr/images/Douane_Fylladio_SM.pdf, τελευταία προσπέλαση 2/1/2013
  3. Πολιτιστικός Οργανισμός ‘Δρόμοι της Ελιάς΄, 2011, Αγροτικά Προϊόντα & Γαστρονομική παράδοση της Μεσσηνίας  - Παρόν και Μέλλον, http://www.olivetreeroute.gr/gr/index.php,  τελευταία προσπέλαση 2/1/2013
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)