ΠΙΠΕΡΙΑ
Η πιπεριά αποτελεί κοινό καλοκαιρινό λαχανικό με μοναδική γεύση και τραγανή υφή, που εντοπίζεται σε διάφορα χρώματα, όπως πράσινο, κίτρινο, κόκκινο, μωβ, καφέ, πορτοκαλί και μαύρο.Το μήκος τους είναι 4-12 εκατοστά και, σε οι αντίθεση με τις μικρές πιπεριές, δεν είναι καυτερές, διότι περιέχουν ένα γονίδιο, το οποίο εξουδετερώνει την καψεϊκίνη (συστατικό στο οποίο οφείλεται η καυτερή γεύση της πιπεριάς) . Στην περιοχή της Μεσσηνίας οι καλλιεργούμενες ποικιλίες είναι η πιπεριά τύπου Lamuyo και η πιπεριά γεμιστή CaliforniaWonder ή Π14 (Μακεδονίας).