Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και ασβέστιο, φωσφόρο, ριβοφλαβίνη και ιώδιο. Η περιεκτικότητά του γιαουρτιού σε βακτήρια, όπως ο Lactobacillus casei, συμβάλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού. Η καθημερινή κατανάλωση μιας μερίδας γιαουρτιού βελτιώνει το λιπιδαιμικό προφίλ, μέσω μείωσης της LDL χοληστερόλης και αύξησης της HDL χοληστερόλης. Το γιαούρτι εμφανίζει αντιφλεγμονώδη δράση, ενισχύει την οστική πυκνότητα, παρέχει προστασία από το έλκος και μειώνει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου.