Η κεφαλογραβιέρα αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεϊνών ζωικής προέλευσης (καζεΐνη, β-λακτογλοβουλίνη, α-λακτοαλβουμίνη) και ασβεστίου για τον ανθρώπινο οργανισμό. Επίσης, περιέχει φώσφορο και μαγνήσιο, που σε συνδυασμό με τα άνωθεν συμβάλλει στη δόμηση και διατήρηση υγιούς οστικού και μυϊκού συστήματος. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, με βασικότερες τις ριβοφλαβίνη και την Β12, η βιταμίνη Α και η βιταμίνη D προάγουν την φυσική άμυνα του οργανισμού, την ανάπτυξη και την προστασία έναντι καρδιαγγειακών νοσημάτων. Ίδιον των τυριών είναι η μεγάλη περιεκτικότητα σε λιπαρά και νάτριο και το ίδιο ισχύει για την κεφαλογραβιέρα ((ελάχιστο ποσοστό λίπους επί ξηρού βάρους: 40%).