ΚΑΠΠΑΡΗ ΤΑΥΓΕΤΟΥ
Ο καρπός είναι ράγα ατρακτοειδής, πολύσπερμος και εντοπίζεται σε μικρούς θάμνους, που φυτρώνουν σε πετρώδη, παραθαλάσσια ακαλλιέργητα μέρη και σε βράχους που έχουν υγρασία. Εκτός από τους καρπούς της κάππαρης, καταναλώνονται τα μικρά μπουμπούκια της, τα οποία μαγειρεύονται με ψάρι, χρησιμοποιούνται ως καρύκευμα στη μελιτζανοσαλάτα, σερβίρονται με φάβα, γαρνίρουν τις σαλάτες, το κρέας, τα ψάρια, τις σάλτσες, τα πιάτα λαχανικών. Τα μπουμπούκια, οι καρποί και τα τρυφερά φύλλα της κάππαρης δεν καταναλώνονται νωπά. Η πικάντικη γεύση τους αναδεικνύεται όταν γίνουν τουρσί, διότι μόνο κάτω από την επίδραση της άρμης σχηματίζεται το καπρικό οξύ.