Η κίτρινη κολοκύθα αποτελεί σημαντική πηγή βιταμίνης Ε, θειαμίνης, νιασίνης, Β6, φυλικού οξέος, σιδήρου, μαγνησίου και φωσφόρου και πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, Βιταμίνης Α και C, ριβοβλαβίνης, καλίου, ψευδαργύρου και μαγγανίου. Είναι τρόφιμο χαμηλής περιεκτικότητας σε κορεσμένο λίπος και πολύ χαμηλής περιεκτικότητας σε χοληστερόλη και νάτριο. Τα οφέλη στην υγεία αφορούν πολλούς τομείς όπως είναι η μείωση της αρτηριακής πίεσης, η μείωση της εμφάνισης του καρκίνου του προστάτη και του παχέος εντέρου, η προάσπιση της καλής όρασης, η αύξηση της γονιμότητας και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.