Το μανταρίνι θεωρείται καλή πηγή υδατανθράκων και καροτενοειδών, όπως το β-καροτένιο, το οποίο ενισχύει την αντιοξειδωτική άμυνα των κυττάρων. Επίσης περιέχει λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, οι οποίες έχουν πιθανές ευεργετικές ιδιότητες στην όραση και φλαβονοειδή όπως οι ανθοκυανιδίνες που ενισχύουν την αντιοξειδωτική άμυνα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες και βοηθά στη διατήρηση της υγείας των οστών και του ανοσοποιητικού συστήματος.