Τα κεράσια είναι ιδιαίτερα σημαντική πηγή υδατανθράκων, φυτικών ινών, μαγγανίου, καλίου και βιταμίνης C. Το βαθύ κόκκινο χρώμα τους αποδίδεται στην περιεκτικότητά τους σε συγκεκριμένες αντιοξειδωτικές ουσίες και κυρίως το λυκοπένιο, η οποία συσχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη και καρδιαγγειακής νόσου. Ακόμη είναι πλούσια σε λουτεϊνη και ζεαξανθίνη, ουσίες με πιθανές ευεργετικές δράσεις στην όραση, ανθοκυανιδίνες που ενισχύουν την αντιοξειδωτική άμυνα και προαντοκυανιδίνες που πιθανώς συμβάλλουν στην υγεία του ουροποιητικού συστήματος και της καρδιάς.