Ανήκει στα λιπαρά ψάρια με χαμηλή περιεκτικότητας σε λιπαρά (<5%). Γενικότερα, τα ψάρια, συστήνεται βάση της μεσσηνιακής πυραμίδας να καταναλώνονται 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Συγκεκριμένα αποτελούν βασική πηγή πρωτεΐνης όπως το κόκκινο κρέας και τα πουλερικά και είναι υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σίδηρο. Αναφορικά με την περιεκτικότητά τους σε λίπος θα πρέπει να τονίσουμε ότι διαφέρει από είδος σε είδος. Υπάρχουν ψάρια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, όπως ο μπακαλιάρος και η γλώσσα και ψάρια υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά όπως η πέστροφα, ο σολομός και το σκουμπρί. Τα λιπαρά των ψαριών όμως έχουν χαρακτηριστεί ως ‘’καλά’’ λιπαρά , τα ω-3 λιπαρά και έχει διαπιστωθεί ότι έχουν θετικές επιδράσεις στο σύνολο της υγείας του ανθρώπου και στα καρδιαγγειακά. Ως καλή πηγή των ω-3 λιπαρών θεωρούνται και ψάρια που περιέχουν λιγότερο λίπος όπως τα θαλασσινά π.χ. καβούρια, χταπόδι κτλ. Τα ψάρια και τα θαλασσινά εκτός του λίπος και τις πρωτεϊνες, παρέχουν και αρκετές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, όπως οι λιποδιαλυτές βιταμίνες Α και D καθώς και οι υδατοδιαλυτές του συμπλέγματος Β (Β1, Β2, Β3 και Β12). Τέλος θα πρέπει να τονίσουμε ότι βασικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία που παρέχουν τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι το ασβέστιο (ειδικά από μικρού μεγέθους ψάρια τα οποία καταναλώνονται με το κόκκαλο), ο φώσφορος, ο ψευδάργυρος και το ιώδιο. Συγκεκριμένα η σάρκα των ψαριών διαθέτει πρωτείνη υψηλής περιεκτικότητατας (σε ποσοστό 18-25%), ωφέλιμα λιπαρά (κυρίως πολυακόρεστα ω-3), βιταμίνες (τις λιποδιαλυτές A, D, E και K, βιταμίνες του συμπλέγματος Β) και σημαντική ποσότητα ανόργανων στοιχείων (ασβέστιο, νάτριο, κάλιο, φώσφορος, χαλκός, σίδηρος, μαγνήσιο και ιώδιο)