ΑΒΓΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ
ΑΥΓΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ
Τα αυγά γαλοπούλας είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος από τα αυγά της κότας και διαθέτουν πιτσιλωτό σκληρό τσόφλι. 'Έχουν πλούσιο κρόκο και η υφή τους είναι κρεμμώδης. Η εκκολαπτική περίοδος της γαλοπούλας είναι από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο με διάρκεια 28 ημερών.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

Τα αυγά γαλοπούλας έχουν υψηλή ενεργειακή αξία, ενώ παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό. Είναι πλούσια σε κορεσμένο λίπος και χοληστερόλη και για αυτό συστήνεται η μέτρια κατανάλωσή τους. Είναι σημαντική πηγή πρωτεϊνών και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Επίσης, είναι πλούσια στα μέταλλα σελήνιο και ο σίδηρος, και στις βιταμίνες Β9 και Β12.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
1. Meat Advisory Panel. Communicating the facts about meat and health. Red meatand saturated fat. 2011 15/02/2012
http://meatandhealth.redmeatinfo.com/sites/default/files/Red%20meat%20and%20saturated%20fat_0.pdf
2. Πολιτιστικός Οργανισμός ‘Δρόμοι της Ελιάς΄, 2011, 10/2/2013 Αγροτικά Προϊόντα & Γαστρονομική παράδοση της Μεσσηνίας - Παρόν και Μέλλονhttp://www.olivetreeroute.gr/gr/index.php
3. Flachowsky, G., Engelman, D., Sünder, A., Halle, I., and Sallmann, H. P,(2002) ‘Eggs and poultry meat as tocopherol sources in dependence on tocopherol supplementation of poultry diets’,Food Research International, 35(2-3),σελ. 239-243.
4. Mann N, (2007)‘Meat in the human diet: An anthropological perspective’, Nutrition&Dietetics, 64 (Suppl 4) (2007),:S102-S107 .
5. USDA National NutrientDatabase
www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/, τελευταία προσπέλαση, 14/02/2013
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)